Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka niby śliwowica, ale jednak troszkę mniej %. W każdym razie polecam, warto zrobić i spróbować.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13661
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13661
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć na sicie, wypestkować. Tak przygotowane włożyć do słoja, zalać alkoholem. Zakręcony słoik odstawić na 4 tygodnie, pamiętając aby nim potrząsać co kilka dni. Po miesiącu zlać alkohol, odstawić. Śliwki zasypać cukrem, pozostawić na 2 tygodnie. W tym czasie cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Następnie zlać syrop, który nam powstał i połączyć go z wcześniej zlanym alkoholem. Nalewkę przelać do butelki, zakręcić, odstawić do leżakowania :-) ... minimum 3 miesiące.