Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka niby śliwowica, ale jednak troszkę mniej %. W każdym razie polecam, warto zrobić i spróbować.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć na sicie, wypestkować. Tak przygotowane włożyć do słoja, zalać alkoholem. Zakręcony słoik odstawić na 4 tygodnie, pamiętając aby nim potrząsać co kilka dni. Po miesiącu zlać alkohol, odstawić. Śliwki zasypać cukrem, pozostawić na 2 tygodnie. W tym czasie cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Następnie zlać syrop, który nam powstał i połączyć go z wcześniej zlanym alkoholem. Nalewkę przelać do butelki, zakręcić, odstawić do leżakowania :-) ... minimum 3 miesiące.