Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka niby śliwowica, ale jednak troszkę mniej %. W każdym razie polecam, warto zrobić i spróbować.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1780
Polecam.
Odsłon: 509
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1780
Polecam.
Odsłon: 509
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć na sicie, wypestkować. Tak przygotowane włożyć do słoja, zalać alkoholem. Zakręcony słoik odstawić na 4 tygodnie, pamiętając aby nim potrząsać co kilka dni. Po miesiącu zlać alkohol, odstawić. Śliwki zasypać cukrem, pozostawić na 2 tygodnie. W tym czasie cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Następnie zlać syrop, który nam powstał i połączyć go z wcześniej zlanym alkoholem. Nalewkę przelać do butelki, zakręcić, odstawić do leżakowania :-) ... minimum 3 miesiące.