Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna nalewka z goździkami i cynamonem. Najlepsze śliwki węgierki, takie już pomarszczone :) i przejrzałe
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Śliwki ułożyć w słoju razem z przyprawami i zalać spirytusem. Odstawić na 3 miesiące. Następnie zlać płyn, owoce zasypać cukrem, a po miesiącu powstały powstały z owoców likier połączyć z pierwszym płynem.
Rozlać do butelek i pozostawić do leżakowania na co najmniej 6 miesięcy. Nalewka ma moc około 35%, czerwonobrunatny kolor, zapach i smak śliwkowy z korzenną nutą