Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to miała być nalewka świąteczna, ale niestety, zbyt późno się do niej zabrałam, na święta nie dojrzeje, ale wiadomo na nalewkę zawsze jest dobry czas
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11932
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
1. pomarańcze i cytrynę dokładnie wyszorować, pokroić w plastry, śliwki i morele pokroić na pół, 2. do dużego słoja wrzucić owoce, miód lekko podgrzać żeby się rozpuścił (można dodać trochę wódki), wlać do słoja, zalać alkoholem, 3. słój zamknąć szczelnie, odstawić na 10 tygodni (czasem można potrząsnąć), po tym czasie przecedzić przez gazę, rozlać do butelek i odłożyć do leżakowania, im dłużej tym lepiej smacznego