Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to miała być nalewka świąteczna, ale niestety, zbyt późno się do niej zabrałam, na święta nie dojrzeje, ale wiadomo na nalewkę zawsze jest dobry czas
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231986
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5064
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231986
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5064
Składniki
1. pomarańcze i cytrynę dokładnie wyszorować, pokroić w plastry, śliwki i morele pokroić na pół, 2. do dużego słoja wrzucić owoce, miód lekko podgrzać żeby się rozpuścił (można dodać trochę wódki), wlać do słoja, zalać alkoholem, 3. słój zamknąć szczelnie, odstawić na 10 tygodni (czasem można potrząsnąć), po tym czasie przecedzić przez gazę, rozlać do butelek i odłożyć do leżakowania, im dłużej tym lepiej smacznego