Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8616
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8616
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
Składniki
Truskawki szypułkujemy myjemy jeśli są duze to kroimy na pół i wrzucamy do słoja zalewamy wódka szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 2 tyg.Po upływie tego czasu odlewamy płyn filtrujemy go owoce odciskamy.Cukier+wodę+kwasek gotujemy uzyskany syrop studzimy i łączymy z płynem dokładnie mieszamy wlewamy do butelek i odstawiamy w ciemne chłodne miejsce na 2 miesiące.