Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeżeli już tęsknicie za wiedeńskimi jarmarkami świątecznymi, to ta nalewka będzie dobrym sposobem na utulenie owej tęsknoty, bo to tradycyjny trunek serwowany w Wiedniu ;-)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Składniki
Jeżeli używamy świeżych wiśni, to myjemy je i drylujemy (możemy również użyć mrożonych). Owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na 2-3 dni (od czasu do czasu potrząsają słoikiem) - cukier powinien się w tym czasie rozpuścić.
Teraz do słoika dolewamy rum oraz spirytus i odstawiamy nalewkę na 6 tygodni w suche i ciemnie miejsce.
Gotową nalewkę zlewamy do butelek, owoce odciskamy (można użyć gazy lub wolnoobrotowej wyciskarki).
Zakorkowane butelki odstawiamy jeszcze na minimum miesiąc, no i gotowe, smacznego ;-)