Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z aloesu najlepiej sprawdzi się zimą i jesienią, wszystko dzięki jej przeciwwirusowym i antybakteryjnym właściwością.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 770
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 266
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 451
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5535
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 247
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 770
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 266
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 451
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5535
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 247
Składniki
Liście dokładnie umyj i osusz. Obierz ze skórki. Miąższ rozdrobnij za pomocą blendera i zalej miodem, dokładnie wymieszaj. Następnie dolej spirytus i całość przelej do butelki, najlepiej z ciemnego szkła.
Nalewkę odstaw w chłodne miejsce i przez tydzień, dwa razy dziennie potrząsaj butelką. Po tym czasie przez sitko o małych oczkach przelej płyn do drugiej butelki.
Nalewka nadaje się do spożycia przez okres trzech lat.