Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 43
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 43
Składniki
Obraną aronię i listki płuczemy, przecedzamy. Zalewamy zimną wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut od zagotowania. Pozostawiamy na 24h. Przecedzamy. Dodajemy kwasek i cukier. Należy to zagotować, ostudzić i dodać spirytus.
Dokładnie rozmieszać i przelać do butelek. Pozostawić ją na minimum 2 miesiące a potem już tylko się delektować. Oczywiście wstrząsnąć przed otwarciem.