Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4278
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3103
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11224
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4278
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3103
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11224
Składniki
Obraną aronię i listki płuczemy, przecedzamy. Zalewamy zimną wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut od zagotowania. Pozostawiamy na 24h. Przecedzamy. Dodajemy kwasek i cukier. Należy to zagotować, ostudzić i dodać spirytus.
Dokładnie rozmieszać i przelać do butelek. Pozostawić ją na minimum 2 miesiące a potem już tylko się delektować. Oczywiście wstrząsnąć przed otwarciem.