Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 49
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27712
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 35
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 49
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27712
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 35
Składniki
Obraną aronię i listki płuczemy, przecedzamy. Zalewamy zimną wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut od zagotowania. Pozostawiamy na 24h. Przecedzamy. Dodajemy kwasek i cukier. Należy to zagotować, ostudzić i dodać spirytus.
Dokładnie rozmieszać i przelać do butelek. Pozostawić ją na minimum 2 miesiące a potem już tylko się delektować. Oczywiście wstrząsnąć przed otwarciem.