Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka z aronii

Nalewka z aronii

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 915

Dodano:

Odsłon: 68057

Najwyższy czas sezon rozpocząć

Składniki

  • Składniki na 4 butelki 0,5 l
  • 60 dag aronii
  • 200 listków wiśni z ogonkami
  • 1,5l wody
  • 2 dag kwasku
  • 80 dag cukru
  • 0,5l spirytusu
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nalewka z aronii

Przygotowanie

  1. Obraną aronię i listki płuczemy, przecedzamy. Zalewamy zimną wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut od zagotowania. Pozostawiamy na 24h. Przecedzamy. Dodajemy kwasek i cukier. Należy to zagotować, ostudzić i dodać spirytus.

  2. Dokładnie rozmieszać i przelać do butelek. Pozostawić ją na minimum 2 miesiące a potem już tylko się delektować. Oczywiście wstrząsnąć przed otwarciem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń