Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale sprawdza się w okresie jesienno-zimowym. Wspiera odporność i chroni przed infekcjami, a do tego świetnie smakuje. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Zobaczcie, jak ją zrobić!
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 44
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 508
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76005
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 118
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 44
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 508
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76005
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 118
Składniki
Do nalewki najlepiej sprawdzą się soczyste, miękkie gruszki. Owoce myjemy, kroimy na ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne i przekładamy do dużego słoja.
Do owoców wsypujemy cukier, dodajemy mód i sok z cytryny. Słój zakręcamy i mocno trzepiemy, tak aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Następnie do owoców wlewamy wódkę i spirytus. Dorzucamy goździki. Słoik zakręcamy i odstawiamy na około 3 tygodnie.
Po pływie 3 tygodni nalewkę filtrujemy dwukrotnie przez gazę i zlewamy do butelek. Najlepiej smakuje po upływie kilku miesięcy.