Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna nalewka do spożycia w spólnym gronie znajomych , rodziny na wszelkie okazje i święta a najlepsza na święta Bożego Narodzenia.
Myjemy jabłka, w tym czasie zagotowujemy wodę.
Po umyciu jabłek kroimy je w ćwiartki, wykrawamy z jabłek ogonki, kielich a z niej wszelkie pręciki , tab aby została nam sama ćwiartka jabłka z łupką i pestkami. Wrzucamy je do słoika.
Pokrojoną wanilię, korę cynamonu oraz goździki wrzucamy do słoika, zasypujemy cukrem, i tu następuje kwestia gustu i słodkości jabłek, osobiście lubię słodkie nalewki więc wsypuję 300 g cukru, dla osób nie lubiących dużej ilości słodyczy proponuję 250-280 g.
Zalewamy ciepłą wodą wcześniej przegotowaną i wódką. Zakręcamy słoik i mieszamy raz dziennie o danej porze dnia. Słoik powinien stać w ciepłym i ciemnym miejscu przez 6 tygodni. Następnie odsączamy nalewkę od osadu, wcześniej jej nie ruszajmy aby osad był na dnie i przelewamy przez gazę. Z wymienionych wyżej składników wychodzi nam około 1,2 l nalewki. Możemy degustować nalewkę tuż po odsączeniu lub po odczekaniu najlepiej miesiąca czasu by jej smak był bardziej intensywny.
Kieliszej malinowej nalewki na spirytusie, pozwoli nam szybko uporać się z je...
Odsłon: 10505
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 19
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 51
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 19
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 51
Składniki
Myjemy jabłka, w tym czasie zagotowujemy wodę.
Po umyciu jabłek kroimy je w ćwiartki, wykrawamy z jabłek ogonki, kielich a z niej wszelkie pręciki , tab aby została nam sama ćwiartka jabłka z łupką i pestkami. Wrzucamy je do słoika.
Pokrojoną wanilię, korę cynamonu oraz goździki wrzucamy do słoika, zasypujemy cukrem, i tu następuje kwestia gustu i słodkości jabłek, osobiście lubię słodkie nalewki więc wsypuję 300 g cukru, dla osób nie lubiących dużej ilości słodyczy proponuję 250-280 g.
Zalewamy ciepłą wodą wcześniej przegotowaną i wódką. Zakręcamy słoik i mieszamy raz dziennie o danej porze dnia. Słoik powinien stać w ciepłym i ciemnym miejscu przez 6 tygodni. Następnie odsączamy nalewkę od osadu, wcześniej jej nie ruszajmy aby osad był na dnie i przelewamy przez gazę. Z wymienionych wyżej składników wychodzi nam około 1,2 l nalewki. Możemy degustować nalewkę tuż po odsączeniu lub po odczekaniu najlepiej miesiąca czasu by jej smak był bardziej intensywny.
Przepisy Napoje
Napoje
Likier cappuccino czekoladowe
Napoje
Koktajl z bananem i z kiwi
Napoje
Kiszon bengalski
Napoje
Cytrynówka bengalska
Likier cappuccino czekoladowe
Wspaniały dodatek do lodów. Świetny dodatek do kawy na babskie pogaduchy.
Odsłon: 64
Koktajl z bananem i z kiwi
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 3436