Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka na kwiatach magnolii to mało znany przepis. Ma ona dwie wady. Po pierwsze robimy ją ze świeżych (młodych) kwiatów magnolii. Po drugie na jej pełną dojrzałość musimy czekać rok. Być może właśnie to powoduje, że nalewka z magnolii nie jest tak popularna. Łagodny smak i oryginalny aromat warte są jednak spróbowania.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 554
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11276
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2740
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 554
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11276
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2740
Składniki
Świeżo zerwane młode kwiaty magnolii, wczesną porą zanim zdążą się rozwinąć, myjemy i kroimy w paski, rodzynki również rozdrabniamy i wrzucamy do słoika razem z przekrojoną na pół laską wanilii. Dodajemy miód, zalewamy winem i wódką 40 %. Słój szczelnie zamykamy, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwa tygodnie.
Nalew powinien być mieszany codziennie. Po tym czasie filtrujemy i odstawiamy do chłodnej piwnicy na co najmniej rok. Na zdrowie!!!