Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pigwa jest u nas niedoceniana, mam nadzieję, że moja nalewka będzie wszystkim tak smakować jak moim znajomym
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17769
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15553
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7143
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17769
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15553
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7143
Składniki
owoce wydrelować, drobno pokroić
w słoju układać owoce, przesypywac cukrem, odstawić na 2 - 3 dni, aby puściły sok ale nie fermentowały
gdy pigwa puści sok, zamieszać aby trochę rozpuścić cukier, dodac 0,5l spirytusu oraz 0,5l wódki, pozostawić na 6-8 tygodni
po np.8 tygodniach, przecedzić i otrzymaną nalewkę postawić w chłodnym miejscu, powinna dojrzewac ok. 3 miesięcy, potym czasie zlać do butelek i smacznego
a odcedzone owoce można zalać 0,5l wódki, tak aby przynajmniej przykryło owoce, odstawić na 6-8 tygodni, po tym czasie zlać i odstawić na kolejne 3 tygodnie. Ta nalewka jest mniej słodka ale aromatyczna i również smaczna