Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna, aromatyczna i mocno rozgrzewająca nalewka z wiśni w sam raz na jesienne chłodne wieczory. Idealna dla niecierpliwych smakoszy nalewek gdyż można się nią delektować już po 2 tygodniach od momentu przygotowania.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 368
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 416
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1627
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 368
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 416
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1627
Składniki
Do gotującego się w garnku wrzątku wsypujemy cukier, dokładnie mieszamy żeby się rozpuścił, zagotowujemy i odstawiamy z ognia.
Do dymiona o pojemności 4 lub 5 litrów wrzucamy wiśnie, pół kilograma wydrylowanych a drugie pół z pestkami, następnie wlewamy przestudzony syrop, dymion zamykamy korkiem i odstawiamy na jeden dzień. Następnego dnia do wiśni wlewamy spirytus. Naczynie ponownie zamykamy korkiem i odstawiamy na 2 tygodnie, codziennie potrząsamy dymionem.