Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna, aromatyczna i mocno rozgrzewająca nalewka z wiśni w sam raz na jesienne chłodne wieczory. Idealna dla niecierpliwych smakoszy nalewek gdyż można się nią delektować już po 2 tygodniach od momentu przygotowania.
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 1074
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 72
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 73
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 59
Rollsy z tortilli to bardzo szybki sposób na obiad. Jeśli chcesz zaskoczyć do...
Odsłon: 112
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 1074
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 72
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 73
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 59
Rollsy z tortilli to bardzo szybki sposób na obiad. Jeśli chcesz zaskoczyć do...
Odsłon: 112
Składniki
Do gotującego się w garnku wrzątku wsypujemy cukier, dokładnie mieszamy żeby się rozpuścił, zagotowujemy i odstawiamy z ognia.
Do dymiona o pojemności 4 lub 5 litrów wrzucamy wiśnie, pół kilograma wydrylowanych a drugie pół z pestkami, następnie wlewamy przestudzony syrop, dymion zamykamy korkiem i odstawiamy na jeden dzień. Następnego dnia do wiśni wlewamy spirytus. Naczynie ponownie zamykamy korkiem i odstawiamy na 2 tygodnie, codziennie potrząsamy dymionem.