Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna, aromatyczna i mocno rozgrzewająca nalewka z wiśni w sam raz na jesienne chłodne wieczory. Idealna dla niecierpliwych smakoszy nalewek gdyż można się nią delektować już po 2 tygodniach od momentu przygotowania.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 948
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15293
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 948
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15293
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Do gotującego się w garnku wrzątku wsypujemy cukier, dokładnie mieszamy żeby się rozpuścił, zagotowujemy i odstawiamy z ognia.
Do dymiona o pojemności 4 lub 5 litrów wrzucamy wiśnie, pół kilograma wydrylowanych a drugie pół z pestkami, następnie wlewamy przestudzony syrop, dymion zamykamy korkiem i odstawiamy na jeden dzień. Następnego dnia do wiśni wlewamy spirytus. Naczynie ponownie zamykamy korkiem i odstawiamy na 2 tygodnie, codziennie potrząsamy dymionem.