Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z szybszych nalewek gotowych do wypróbowania. Bez dodatku lawendy możemy cieszyć się jej smakiem nawet po 3 dniach ale zachęcam do dodania lawendy i odczekania kilku tygodni. Warto.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 156
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4225
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 179
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 156
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4225
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 179
Składniki
Maliny oczyścić i wymieszać z suszoną żurawiną. Przesypać do 2 - litrowego słoja. Zasypać cukrem . Słój przykryć gazą i odstawić na 2-3 dni. Po tym czasie -owoce przecedzić aby uzyskać prawie 2 szklanki klarowanego syropu. Uzyskany syrop połączyć ze szklanką soku żurawinowego. Wymieszać. Wlać 1 litr wódki. Rozlać do dwóch butelek. Do każdej włożyć po 1- 2 gałązki świeżej lawendy. Odstawić na miesiąc.