Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatka posmakuje tym, którzy lubią smak imbiru.
Dzisiaj proponuję deserek z pomarańczy w pysznym sosie karmelowym z dodatkiem...
Odsłon: 55
Ciasto kataifi (czy też kadayif – w zależności od regionu pochodzenia) robi o...
Odsłon: 4300
Dzisiaj proponuję deserek z pomarańczy w pysznym sosie karmelowym z dodatkiem...
Odsłon: 55
Ciasto kataifi (czy też kadayif – w zależności od regionu pochodzenia) robi o...
Odsłon: 4300
Składniki
Zieloną herbatę zalać gorąca wodą (1/2 szklanki), parzyć pod przykryciem przez 10 minut. Plasterek cytryny zalać zimna przegotowaną wodą, wstawić na kilka minut do zamrażalnika, mocno schłodzić. Zaparzoną zieloną herbatę wymieszać z imbirem i syropem miętowo- ogórkowym. Wlać do schłodzonej wody z cytryną.