Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny w chłodne dni, jako ochrona przed przeziębieniem. Mocno rozgrzewa!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9554
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 187
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9554
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 187
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Imbir obierz, pokrój na plastry, zalej 2 szklankami wrzątku. Chwilę gotuj (ok. 3 minuty), Do kubka włóż wyparzoną cytrynę i pomarańczę, dodaj miód i zalej naparem imbirowym (przestudź go chwilę, miodu nie zalewamy wrzątkiem, ponieważ traci cenne właściwości). Pij od razu. Uwaga! Napój jest mocno orzeźwiający, aromatyczny i rozgrzewający! Zapewniam, że szklanka takiego naparu może zdziałać cuda w porze zimowej :) Polecam :)