Prozdrowotne właściwości czarnego bzu znane są od dawna. W przeszłości leczono nim nawet do ponad 90% chorób. Czarny bez działa antybakteryjnie, antywirusowo, wspomaga odporność, walkę z przeziębieniem, oczyszcza organizm z toksyn, łagodzi bóle reumatyczne, wzmacnia żyły i oczyszcza krew. Pozytywnie działa na układ pokarmowy i nerki. Natychmiastowo rozgrzewa i udrażnia drogi oddechowe
Napój z soku z czarnego bzu na przeziebienie i nie tylko
Składniki
- 50 g soku z czarnego bzu
- 200 ml gotowanej wody
- 2 łyżeczka miodu eukaliptusowego (opcjonalnie)
Składniki
- 50 g soku z czarnego bzu
- 200 ml gotowanej wody
- 2 łyżeczka miodu eukaliptusowego (opcjonalnie)
Etapy przygotowania
Zagotuj wodę i uzupełnij sok zawarty w szklance. Pij 2 razy dziennie przy przeziębieniu, wrzodach żołądka i dwunastnicy, bólach reumatycznych. Profilaktycznie można pić raz dziennie lub od czasu do czasu przypomnieć sobie "stary" sok z czarnego bzu.
W naczyniu z miarką odmierz 50g soku z czarnego bzu. Ja zważyłam i odmierzylam , aby wam pokazać na skali poziom soku.
Przelej do szklanki odmierzony sok
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 81
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4415
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 251
Ostatnio komentowane przepisy
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 81
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4415
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 251
Składniki
- 50 g soku z czarnego bzu
- 200 ml gotowanej wody
- 2 łyżeczka miodu eukaliptusowego (opcjonalnie)
Zagotuj wodę i uzupełnij sok zawarty w szklance. Pij 2 razy dziennie przy przeziębieniu, wrzodach żołądka i dwunastnicy, bólach reumatycznych. Profilaktycznie można pić raz dziennie lub od czasu do czasu przypomnieć sobie "stary" sok z czarnego bzu.
W naczyniu z miarką odmierz 50g soku z czarnego bzu. Ja zważyłam i odmierzylam , aby wam pokazać na skali poziom soku.
Przelej do szklanki odmierzony sok