Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały dzbanek pysznego orzeźwienia!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 112
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1215
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2192
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25569
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 112
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1215
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2192
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25569
Składniki
Oba cukry wsypujemy do garnuszka i zalewamy małą ilością wody. Całość wstawiamy na gaz i mieszamy, aż zrobi się gęsty syrop - schładzamy. Do dzbanka wyciskamy sok z jednej limonki, dolewamy syrop cukrowy i zalewamy wodą.
Wrzucamy pokrojone w plasterki pozostałe limonki oraz porwane liście mięty całość mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Jeżeli mamy duuuużą ilość lodu możemy od razu zasypać nim lemoniadę i podawać.
Lemoniada smakuje najlepiej podawana w wysokich szklankach z plasterkami limonki, listkami mięty i duuużą ilością lodu. Urozmaiceniem może być też lód z listkami mięty