Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały dzbanek pysznego orzeźwienia!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1406
Składniki
Oba cukry wsypujemy do garnuszka i zalewamy małą ilością wody. Całość wstawiamy na gaz i mieszamy, aż zrobi się gęsty syrop - schładzamy. Do dzbanka wyciskamy sok z jednej limonki, dolewamy syrop cukrowy i zalewamy wodą.
Wrzucamy pokrojone w plasterki pozostałe limonki oraz porwane liście mięty całość mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Jeżeli mamy duuuużą ilość lodu możemy od razu zasypać nim lemoniadę i podawać.
Lemoniada smakuje najlepiej podawana w wysokich szklankach z plasterkami limonki, listkami mięty i duuużą ilością lodu. Urozmaiceniem może być też lód z listkami mięty