Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały dzbanek pysznego orzeźwienia!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8660
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8660
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Oba cukry wsypujemy do garnuszka i zalewamy małą ilością wody. Całość wstawiamy na gaz i mieszamy, aż zrobi się gęsty syrop - schładzamy. Do dzbanka wyciskamy sok z jednej limonki, dolewamy syrop cukrowy i zalewamy wodą.
Wrzucamy pokrojone w plasterki pozostałe limonki oraz porwane liście mięty całość mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Jeżeli mamy duuuużą ilość lodu możemy od razu zasypać nim lemoniadę i podawać.
Lemoniada smakuje najlepiej podawana w wysokich szklankach z plasterkami limonki, listkami mięty i duuużą ilością lodu. Urozmaiceniem może być też lód z listkami mięty