Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały dzbanek pysznego orzeźwienia!
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1042
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1042
Składniki
Oba cukry wsypujemy do garnuszka i zalewamy małą ilością wody. Całość wstawiamy na gaz i mieszamy, aż zrobi się gęsty syrop - schładzamy. Do dzbanka wyciskamy sok z jednej limonki, dolewamy syrop cukrowy i zalewamy wodą.
Wrzucamy pokrojone w plasterki pozostałe limonki oraz porwane liście mięty całość mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Jeżeli mamy duuuużą ilość lodu możemy od razu zasypać nim lemoniadę i podawać.
Lemoniada smakuje najlepiej podawana w wysokich szklankach z plasterkami limonki, listkami mięty i duuużą ilością lodu. Urozmaiceniem może być też lód z listkami mięty