Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemoniada truskawkowa z dodatkiem cytryny, soku z limonki, mięty i świeżych malin to świetny napój na lato. Idealnie orzeźwia i nawadnia podczas upałów. Wypróbuj lemoniadę z owocami, która zasmakuje zarówno dorosłym, jak i najmłodszym.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6904
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5121
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2106
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6904
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5121
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2106
Składniki
Umyj i obierz truskawki z szypułek. Wypłucz też maliny. Truskawki pokrój na połówki lub większe plastry.
Wyciśnij sok z limonki. Cytryny pokrój na plasterki. Umyj listki mięty.
Przygotuj duży dzbanek lub misę. Włóż do niej pokrojone owoce, czyli cytryny i truskawki. Wrzuć też maliny i wlej sok z limonki. Posyp wszystko płaską łyżeczką cukru trzcinowego (ten krok możesz pominąć). Dodaj też listki mięty i poczekaj ok. 10 minut, żeby owoce puściły lekko soki.
Wszystkie składniki zalej wodą. Przemieszaj dobrze, aby cukier lekko się rozpuścił. Odczekaj około 15-30 minut, aby smaki się połączyły. Wsyp kostki lodu i serwuj w szklankach. Twoja lemoniada truskawkowa już gotowa, smacznego!