Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą chętnie sięgamy po gorące, rozgrzewające napoje. Oprócz zimowej herbaty z przyprawami korzennymi i gorącej czekolady bądź kakao warto również sięgnąć po hit tej jesieni - piernikowe mleko. Sekret smaku tkwi oczywiście w mieszance aromatycznych przypraw, które najczęściej wykorzystujemy do pierników. Mowa tutaj oczywiście o cynamonie, kardamonie, gałce muszkatołowej i anyżu. Do tego odrobina brązowego cukru bądź łyżka miodu i gotowe!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 227
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 771
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1328
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24988
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 227
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 771
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1328
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24988
Składniki
Mleko wlej do rondelka. Dodaj przyprawy. Składniki zagotuj. Następnie wyłącz palnik. Dodaj cukier lub miód. Mleko piernikowe wymieszaj.
Gorący napój przelej do kubka lub szklanki. Gotowe!