Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą chętnie sięgamy po gorące, rozgrzewające napoje. Oprócz zimowej herbaty z przyprawami korzennymi i gorącej czekolady bądź kakao warto również sięgnąć po hit tej jesieni - piernikowe mleko. Sekret smaku tkwi oczywiście w mieszance aromatycznych przypraw, które najczęściej wykorzystujemy do pierników. Mowa tutaj oczywiście o cynamonie, kardamonie, gałce muszkatołowej i anyżu. Do tego odrobina brązowego cukru bądź łyżka miodu i gotowe!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 631
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12315
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 631
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12315
Składniki
Mleko wlej do rondelka. Dodaj przyprawy. Składniki zagotuj. Następnie wyłącz palnik. Dodaj cukier lub miód. Mleko piernikowe wymieszaj.
Gorący napój przelej do kubka lub szklanki. Gotowe!