Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą chętnie sięgamy po gorące, rozgrzewające napoje. Oprócz zimowej herbaty z przyprawami korzennymi i gorącej czekolady bądź kakao warto również sięgnąć po hit tej jesieni - piernikowe mleko. Sekret smaku tkwi oczywiście w mieszance aromatycznych przypraw, które najczęściej wykorzystujemy do pierników. Mowa tutaj oczywiście o cynamonie, kardamonie, gałce muszkatołowej i anyżu. Do tego odrobina brązowego cukru bądź łyżka miodu i gotowe!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 400
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 933
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 370
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 400
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 933
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 370
Składniki
Mleko wlej do rondelka. Dodaj przyprawy. Składniki zagotuj. Następnie wyłącz palnik. Dodaj cukier lub miód. Mleko piernikowe wymieszaj.
Gorący napój przelej do kubka lub szklanki. Gotowe!