Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą chętnie sięgamy po gorące, rozgrzewające napoje. Oprócz zimowej herbaty z przyprawami korzennymi i gorącej czekolady bądź kakao warto również sięgnąć po hit tej jesieni - piernikowe mleko. Sekret smaku tkwi oczywiście w mieszance aromatycznych przypraw, które najczęściej wykorzystujemy do pierników. Mowa tutaj oczywiście o cynamonie, kardamonie, gałce muszkatołowej i anyżu. Do tego odrobina brązowego cukru bądź łyżka miodu i gotowe!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5578
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5578
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Mleko wlej do rondelka. Dodaj przyprawy. Składniki zagotuj. Następnie wyłącz palnik. Dodaj cukier lub miód. Mleko piernikowe wymieszaj.
Gorący napój przelej do kubka lub szklanki. Gotowe!