Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą chętnie sięgamy po gorące, rozgrzewające napoje. Oprócz zimowej herbaty z przyprawami korzennymi i gorącej czekolady bądź kakao warto również sięgnąć po hit tej jesieni - piernikowe mleko. Sekret smaku tkwi oczywiście w mieszance aromatycznych przypraw, które najczęściej wykorzystujemy do pierników. Mowa tutaj oczywiście o cynamonie, kardamonie, gałce muszkatołowej i anyżu. Do tego odrobina brązowego cukru bądź łyżka miodu i gotowe!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36317
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 359
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36317
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 359
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Składniki
Mleko wlej do rondelka. Dodaj przyprawy. Składniki zagotuj. Następnie wyłącz palnik. Dodaj cukier lub miód. Mleko piernikowe wymieszaj.
Gorący napój przelej do kubka lub szklanki. Gotowe!