Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie nalewki nie jest trudne ale nieco czasochłonne ponieważ obranie i pokrojenie pigwy zajmuje "chwilę" :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Składniki
Zaczynamy właśnie od umycia i pokrojenia owoców w drobne kawałki. Jak mamy już przygotowane owoce wrzucamy je do słoja przesypując cukrem. Na koniec zakręcamy słój i porządnie nim wstrząsamy. Po czym odstawiamy na 3-4 dni w ciemne, chłodne miejsce. Po upływie tego czasu zlewamy powstały sok i zalewamy wódką, przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy na minimum 2 miesiące zanim będziemy mogli się cieszyć tym pysznym napitkiem.