Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie nalewki nie jest trudne ale nieco czasochłonne ponieważ obranie i pokrojenie pigwy zajmuje "chwilę" :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Składniki
Zaczynamy właśnie od umycia i pokrojenia owoców w drobne kawałki. Jak mamy już przygotowane owoce wrzucamy je do słoja przesypując cukrem. Na koniec zakręcamy słój i porządnie nim wstrząsamy. Po czym odstawiamy na 3-4 dni w ciemne, chłodne miejsce. Po upływie tego czasu zlewamy powstały sok i zalewamy wódką, przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy na minimum 2 miesiące zanim będziemy mogli się cieszyć tym pysznym napitkiem.