Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie nalewki nie jest trudne ale nieco czasochłonne ponieważ obranie i pokrojenie pigwy zajmuje "chwilę" :)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Zaczynamy właśnie od umycia i pokrojenia owoców w drobne kawałki. Jak mamy już przygotowane owoce wrzucamy je do słoja przesypując cukrem. Na koniec zakręcamy słój i porządnie nim wstrząsamy. Po czym odstawiamy na 3-4 dni w ciemne, chłodne miejsce. Po upływie tego czasu zlewamy powstały sok i zalewamy wódką, przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy na minimum 2 miesiące zanim będziemy mogli się cieszyć tym pysznym napitkiem.