Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie nalewki nie jest trudne ale nieco czasochłonne ponieważ obranie i pokrojenie pigwy zajmuje "chwilę" :)
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 132
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 260
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 786
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 433
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 596
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 132
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 260
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 786
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 433
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 596
Składniki
Zaczynamy właśnie od umycia i pokrojenia owoców w drobne kawałki. Jak mamy już przygotowane owoce wrzucamy je do słoja przesypując cukrem. Na koniec zakręcamy słój i porządnie nim wstrząsamy. Po czym odstawiamy na 3-4 dni w ciemne, chłodne miejsce. Po upływie tego czasu zlewamy powstały sok i zalewamy wódką, przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy na minimum 2 miesiące zanim będziemy mogli się cieszyć tym pysznym napitkiem.