Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie nalewki nie jest trudne ale nieco czasochłonne ponieważ obranie i pokrojenie pigwy zajmuje "chwilę" :)
Zaczynamy właśnie od umycia i pokrojenia owoców w drobne kawałki.
Jak mamy już przygotowane owoce wrzucamy je do słoja przesypując cukrem. Na koniec zakręcamy słój i porządnie nim wstrząsamy. Po czym odstawiamy na 3-4 dni w ciemne, chłodne miejsce.
Po upływie tego czasu zlewamy powstały sok i zalewamy wódką, przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy na minimum 2 miesiące zanim będziemy mogli się cieszyć tym pysznym napitkiem.
Ciasto Marysieńka siostry Anastazji to wyjątkowo orzechowa propozycja, która...
Odsłon: 7256
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 182
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 604
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 182
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 604
Składniki
Zaczynamy właśnie od umycia i pokrojenia owoców w drobne kawałki. Jak mamy już przygotowane owoce wrzucamy je do słoja przesypując cukrem. Na koniec zakręcamy słój i porządnie nim wstrząsamy. Po czym odstawiamy na 3-4 dni w ciemne, chłodne miejsce. Po upływie tego czasu zlewamy powstały sok i zalewamy wódką, przelewamy do butelek, zakręcamy i odstawiamy na minimum 2 miesiące zanim będziemy mogli się cieszyć tym pysznym napitkiem.
Przepisy Napoje
Napoje
Koktajl z bananem i z kiwi
Napoje
Kiszon bengalski
Napoje
Cytrynówka bengalska
Napoje
Nalewka z mniszka lekarskiego na spirytusie
Koktajl z bananem i z kiwi
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 3259
Kiszon bengalski
Zakwas, barszcz, buraczki. Samo zdrowie. Trzy w jednym. Zero waste. Brawo ja....
Odsłon: 221