Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontanicznie zmodyfikowana wersja klasycznego mojito, gdzie bialy rum jest zastapiony brazowym, a woda mineralna pomaranczowa oranzada, co mu nadaje dodatkowego owocowego aromatu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1748
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1818
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1748
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1818
Składniki
Umyc cytrusy, następnie podzielic na 4 czesci i przepolowic. W zaleznosci od wielkosci szklanki dodac po 1 kawalku limonki i pomaranczy lub proporcjonalnie wiecej oraz 1 łyzke brazowego cukru trzcinowego i liscie miety. Zmiazdzyc wszystkie skladniki i napelnic szklanke kostkami lodu. Nastepnie dodac 3 cl (30 ml) brazowego rumu i dopelnic szklanke oranzada.
Podawac udekorowane plasterkami limonki i pomaranczy.