Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontanicznie zmodyfikowana wersja klasycznego mojito, gdzie bialy rum jest zastapiony brazowym, a woda mineralna pomaranczowa oranzada, co mu nadaje dodatkowego owocowego aromatu.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 143
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1241
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 143
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1241
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Składniki
Umyc cytrusy, następnie podzielic na 4 czesci i przepolowic. W zaleznosci od wielkosci szklanki dodac po 1 kawalku limonki i pomaranczy lub proporcjonalnie wiecej oraz 1 łyzke brazowego cukru trzcinowego i liscie miety. Zmiazdzyc wszystkie skladniki i napelnic szklanke kostkami lodu. Nastepnie dodac 3 cl (30 ml) brazowego rumu i dopelnic szklanke oranzada.
Podawac udekorowane plasterkami limonki i pomaranczy.