Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontanicznie zmodyfikowana wersja klasycznego mojito, gdzie bialy rum jest zastapiony brazowym, a woda mineralna pomaranczowa oranzada, co mu nadaje dodatkowego owocowego aromatu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7956
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1296
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7956
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1296
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
Składniki
Umyc cytrusy, następnie podzielic na 4 czesci i przepolowic. W zaleznosci od wielkosci szklanki dodac po 1 kawalku limonki i pomaranczy lub proporcjonalnie wiecej oraz 1 łyzke brazowego cukru trzcinowego i liscie miety. Zmiazdzyc wszystkie skladniki i napelnic szklanke kostkami lodu. Nastepnie dodac 3 cl (30 ml) brazowego rumu i dopelnic szklanke oranzada.
Podawac udekorowane plasterkami limonki i pomaranczy.