Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontanicznie zmodyfikowana wersja klasycznego mojito, gdzie bialy rum jest zastapiony brazowym, a woda mineralna pomaranczowa oranzada, co mu nadaje dodatkowego owocowego aromatu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12765
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14001
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5829
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12765
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14001
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5829
Składniki
Umyc cytrusy, następnie podzielic na 4 czesci i przepolowic. W zaleznosci od wielkosci szklanki dodac po 1 kawalku limonki i pomaranczy lub proporcjonalnie wiecej oraz 1 łyzke brazowego cukru trzcinowego i liscie miety. Zmiazdzyc wszystkie skladniki i napelnic szklanke kostkami lodu. Nastepnie dodac 3 cl (30 ml) brazowego rumu i dopelnic szklanke oranzada.
Podawac udekorowane plasterkami limonki i pomaranczy.