Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontanicznie zmodyfikowana wersja klasycznego mojito, gdzie bialy rum jest zastapiony brazowym, a woda mineralna pomaranczowa oranzada, co mu nadaje dodatkowego owocowego aromatu.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 43
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 569
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1400
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 308
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 43
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 569
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1400
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 308
Składniki
Umyc cytrusy, następnie podzielic na 4 czesci i przepolowic. W zaleznosci od wielkosci szklanki dodac po 1 kawalku limonki i pomaranczy lub proporcjonalnie wiecej oraz 1 łyzke brazowego cukru trzcinowego i liscie miety. Zmiazdzyc wszystkie skladniki i napelnic szklanke kostkami lodu. Nastepnie dodac 3 cl (30 ml) brazowego rumu i dopelnic szklanke oranzada.
Podawac udekorowane plasterkami limonki i pomaranczy.