Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ponczu na Halloween, potocznie zwanym też ponczem nieboszczyków, nie znajdziesz ani kropli alkoholu. To połączenie soków, owoców i cytrusowych napojów gazowanych. Przyjemnie odświeża i zaskakuje - nie tylko smakiem, ale i dekoracyjnie podanym lodem. Sprawdź, jak zrobić poncz na Halloween.
Duża i głęboka misa; gumowe rękawiczki
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 113
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 76
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 113
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 76
Składniki
Przygotuj głęboką i dużą miskę. Wlej do niej sok pomarańczowy, żurawinowy, napój gazowany i sok z cytryny. Przemieszaj.
Wszystkie owoce - dokładnie wyszorowane, ew. obrane z białych błonek i podzielone na plastry lub cząstki, dodaj do misy.
Poncz przełóż do lodówki. W tym czasie przygotuj lód. Do gumowej rękawiczki wlej wodę i zawiąż ją dokładnie. Włóż do zamrażarki. Gdy już się zamrozi, rozetnij rękawiczkę i wrzuć do ponczu. Pamiętaj, żeby zrobić to tuż przed zaserwowaniem gościom.