Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ponczu na Halloween, potocznie zwanym też ponczem nieboszczyków, nie znajdziesz ani kropli alkoholu. To połączenie soków, owoców i cytrusowych napojów gazowanych. Przyjemnie odświeża i zaskakuje - nie tylko smakiem, ale i dekoracyjnie podanym lodem. Sprawdź, jak zrobić poncz na Halloween.
Duża i głęboka misa; gumowe rękawiczki
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4151
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34254
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1853
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4151
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34254
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1853
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Składniki
Przygotuj głęboką i dużą miskę. Wlej do niej sok pomarańczowy, żurawinowy, napój gazowany i sok z cytryny. Przemieszaj.
Wszystkie owoce - dokładnie wyszorowane, ew. obrane z białych błonek i podzielone na plastry lub cząstki, dodaj do misy.
Poncz przełóż do lodówki. W tym czasie przygotuj lód. Do gumowej rękawiczki wlej wodę i zawiąż ją dokładnie. Włóż do zamrażarki. Gdy już się zamrozi, rozetnij rękawiczkę i wrzuć do ponczu. Pamiętaj, żeby zrobić to tuż przed zaserwowaniem gościom.