Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ponczu na Halloween, potocznie zwanym też ponczem nieboszczyków, nie znajdziesz ani kropli alkoholu. To połączenie soków, owoców i cytrusowych napojów gazowanych. Przyjemnie odświeża i zaskakuje - nie tylko smakiem, ale i dekoracyjnie podanym lodem. Sprawdź, jak zrobić poncz na Halloween.
Duża i głęboka misa; gumowe rękawiczki
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5543
Składniki
Przygotuj głęboką i dużą miskę. Wlej do niej sok pomarańczowy, żurawinowy, napój gazowany i sok z cytryny. Przemieszaj.
Wszystkie owoce - dokładnie wyszorowane, ew. obrane z białych błonek i podzielone na plastry lub cząstki, dodaj do misy.
Poncz przełóż do lodówki. W tym czasie przygotuj lód. Do gumowej rękawiczki wlej wodę i zawiąż ją dokładnie. Włóż do zamrażarki. Gdy już się zamrozi, rozetnij rękawiczkę i wrzuć do ponczu. Pamiętaj, żeby zrobić to tuż przed zaserwowaniem gościom.