Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ponczu na Halloween, potocznie zwanym też ponczem nieboszczyków, nie znajdziesz ani kropli alkoholu. To połączenie soków, owoców i cytrusowych napojów gazowanych. Przyjemnie odświeża i zaskakuje - nie tylko smakiem, ale i dekoracyjnie podanym lodem. Sprawdź, jak zrobić poncz na Halloween.
Duża i głęboka misa; gumowe rękawiczki
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2463
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Przygotuj głęboką i dużą miskę. Wlej do niej sok pomarańczowy, żurawinowy, napój gazowany i sok z cytryny. Przemieszaj.
Wszystkie owoce - dokładnie wyszorowane, ew. obrane z białych błonek i podzielone na plastry lub cząstki, dodaj do misy.
Poncz przełóż do lodówki. W tym czasie przygotuj lód. Do gumowej rękawiczki wlej wodę i zawiąż ją dokładnie. Włóż do zamrażarki. Gdy już się zamrozi, rozetnij rękawiczkę i wrzuć do ponczu. Pamiętaj, żeby zrobić to tuż przed zaserwowaniem gościom.