Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 291
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4173
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3600
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30106
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 291
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4173
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3600
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30106
Składniki
Gałązki estragonu opłukałem, osuszyłem. Kilka odłożyłem do dekoracji. Z jednej limonki wycisnąłem sok, pozostałe pokroiłem na plasterki. Sok z limonki, cukier, gałązki estragonu, pół szklanki wina zagotowałem, od zawrzenia gotowałem 5 minut. Wystudziłem, po czym przecedziłem przez sitko. Truskawki odszypułkowałem, opłukałem, pokroiłem na plastry. Mango pokroiłem w kostkę. Owoce longan obrałem, wypestkowałem. Owoce wrzuciłem do przezroczystej miski, zalałem syropem, odstawiłem na godzinę. Po tym czasie zalałem resztą wina, dodałem kostki lodu i estragon.