Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85032
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2339
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9861
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3702
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6959
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85032
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2339
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9861
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3702
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6959
Składniki
Gałązki estragonu opłukałem, osuszyłem. Kilka odłożyłem do dekoracji. Z jednej limonki wycisnąłem sok, pozostałe pokroiłem na plasterki. Sok z limonki, cukier, gałązki estragonu, pół szklanki wina zagotowałem, od zawrzenia gotowałem 5 minut. Wystudziłem, po czym przecedziłem przez sitko. Truskawki odszypułkowałem, opłukałem, pokroiłem na plastry. Mango pokroiłem w kostkę. Owoce longan obrałem, wypestkowałem. Owoce wrzuciłem do przezroczystej miski, zalałem syropem, odstawiłem na godzinę. Po tym czasie zalałem resztą wina, dodałem kostki lodu i estragon.