Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna odmiana dla tradycyjnych owocowych soków. Doskonale prezentuje się w dzbanku z cytryna i świeżą miętą na każdej domowej imprezie, ale przede wszystkim jest Pyszny!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 573
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 573
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Składniki
Liście mięty(mogą być z łodygami) zalać 5 l wrzącej wody z 5 torebkami kwasu cytrynowego i odstawić na 2 doby.
Następnie odcedzić i wyrzucić liście a do wywaru dodać na 1,5 l soku 1 kg cukru(ja dodałam 3 kg cukru). Wszystko zagotować i gorące przelać do butelek.