Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zrobienie soku z buraków bez sokowirówki jest możliwe? Oczywiście, że tak.... Pyszny, zdrowy Wystarczy pić pół szklanki dziennie, aby poprawić swoje samopoczucie i zdrowie
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457334
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1358
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2196
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 547
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457334
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1358
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2196
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 547
Składniki
Warzywa obrać, umyć, pokroić w plasterki, umieścić w słoiku. Między warzywami ułożyć obrane ząbki czosnku i przyprawy. Zalać wszystko ciepłą przegotowaną wodą, tak aby warzywa były zalane w całości.
Słoik przykryć ściereczką lub ręcznikiem papierowym, zabezpieczyć gumką recepturką. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 – 5 dni. Codziennie przemieszać drewnianą łyżką.
Po tym czasie przecedzić przez sito, przelać do butelek, przechowywać w lodówce.