Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zrobienie soku z buraków bez sokowirówki jest możliwe? Oczywiście, że tak.... Pyszny, zdrowy Wystarczy pić pół szklanki dziennie, aby poprawić swoje samopoczucie i zdrowie
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5580
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5580
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Warzywa obrać, umyć, pokroić w plasterki, umieścić w słoiku. Między warzywami ułożyć obrane ząbki czosnku i przyprawy. Zalać wszystko ciepłą przegotowaną wodą, tak aby warzywa były zalane w całości.
Słoik przykryć ściereczką lub ręcznikiem papierowym, zabezpieczyć gumką recepturką. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 – 5 dni. Codziennie przemieszać drewnianą łyżką.
Po tym czasie przecedzić przez sito, przelać do butelek, przechowywać w lodówce.