Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zrobienie soku z buraków bez sokowirówki jest możliwe? Oczywiście, że tak.... Pyszny, zdrowy Wystarczy pić pół szklanki dziennie, aby poprawić swoje samopoczucie i zdrowie
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7018
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4576
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7018
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4576
Składniki
Warzywa obrać, umyć, pokroić w plasterki, umieścić w słoiku. Między warzywami ułożyć obrane ząbki czosnku i przyprawy. Zalać wszystko ciepłą przegotowaną wodą, tak aby warzywa były zalane w całości.
Słoik przykryć ściereczką lub ręcznikiem papierowym, zabezpieczyć gumką recepturką. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 – 5 dni. Codziennie przemieszać drewnianą łyżką.
Po tym czasie przecedzić przez sito, przelać do butelek, przechowywać w lodówce.