Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop miętowy to idealny dodatek do wody lub herbaty. Zrobisz go z zaledwie kilku składników, genialnie orzeźwia, będzie dużo smaczniejszy niż opcje dostępne w sklepach. Przepis pochodzi z 515. odcinka programu "Ewa gotuje".
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
Składniki
Miętę wrzucić do garnka z wodą. Zagotować.
Wyłączyć kuchenkę i zostawić w wodzie na kilka minut. Miętę wyłowić i odcisnąć na sicie.
Posłodzić cukrem trzcinowym. Wlać sok z cytryn. Zagotować i rozlać do wyparzonych butelek.