Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop miętowy to idealny dodatek do wody lub herbaty. Zrobisz go z zaledwie kilku składników, genialnie orzeźwia, będzie dużo smaczniejszy niż opcje dostępne w sklepach. Przepis pochodzi z 515. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8204
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4558
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8204
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4558
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 598
Składniki
Miętę wrzucić do garnka z wodą. Zagotować.
Wyłączyć kuchenkę i zostawić w wodzie na kilka minut. Miętę wyłowić i odcisnąć na sicie.
Posłodzić cukrem trzcinowym. Wlać sok z cytryn. Zagotować i rozlać do wyparzonych butelek.