Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta receptura jest stosowana w naszym domu od wielu, wielu lat. Podawanie zaczynam zawsze pod koniec września. Przez całą zimę nie chorujemy a jeśli nawet "złapiemy" jakieś przeziębienie- trwa to dwa, trzy dni i jest łagodne. Bez kaszlu i temperatury czy osłabienia.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3021
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 337
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 98
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1911
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12719
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3021
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 337
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 98
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1911
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12719
Składniki
Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę i przełożyć do szklanego, 2-litrowego słoja. Zalać spirytusem i odstawić w ciemne, chłodne miejsce na 10 dni. Po tym czasie , dodać miód , sok z cytryny i wodę.Odstawić na kolejne 10 dni. Przelać przez nylonowe (nie metalowe) sito. Wymieszać , rozlać do szklanych butelek i umieścić w lodówce. Może stać nawet pół roku. Pić każdego dnia po 1 łyżce przed snem. Kurację należy rozpocząć pod koniec września. Jeśli chcemy podawać dzieciom- należy wyeliminować spirytus.