Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złote mleko to mleko z dodatkiem antybakteryjnej kurkumy, miodu, cynamonu, masła i goździków. Brzmi pysznie, a jak smakuje! W okresie zimowym wspaniale sprawdza się jako zamiennik herbaty do wieczornej lektury.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5221
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5024
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5221
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 799
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5024
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy co chwilę aby nie przypalić mieszanki. Gdy mleko zawrze wyjmujemy cynamon oraz goździki, a pozostały płyn przelewamy do szklanek.