Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złote mleko to mleko z dodatkiem antybakteryjnej kurkumy, miodu, cynamonu, masła i goździków. Brzmi pysznie, a jak smakuje! W okresie zimowym wspaniale sprawdza się jako zamiennik herbaty do wieczornej lektury.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 103
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1968
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9841
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 103
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1968
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9841
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy co chwilę aby nie przypalić mieszanki. Gdy mleko zawrze wyjmujemy cynamon oraz goździki, a pozostały płyn przelewamy do szklanek.