Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Żołędzie zbieram i obieram z łupin. Następnie smażę,studzę i kroję na mniejsze kawałki.
Pokrojone żołędzie wsypuję do garnka,zalewam litrem wrzątku i zostawiam pod przykryciem na około godzinę.
Nalewkę filtruję,dodaje cukier,sodę i cukier waniliowy. Wszystko zagotowuję,a następnie pozostawiam do wystygnięcia.
Wlewam spirytus. Rozlewam trunek do butelek,szczelnie zamykam i odstawiam w ciemne miejsce na 6 tygodni.