Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14273
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1657
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14273
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1657
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6565
Składniki
Żołędzie zbieram i obieram z łupin. Następnie smażę,studzę i kroję na mniejsze kawałki.
Pokrojone żołędzie wsypuję do garnka,zalewam litrem wrzątku i zostawiam pod przykryciem na około godzinę.
Nalewkę filtruję,dodaje cukier,sodę i cukier waniliowy. Wszystko zagotowuję,a następnie pozostawiam do wystygnięcia.
Wlewam spirytus. Rozlewam trunek do butelek,szczelnie zamykam i odstawiam w ciemne miejsce na 6 tygodni.