Do góry

Napoje Przepis na:

Żołędziówka

Żołędziówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 474

Dodano:

Odsłon: 1647

Dodaje energii

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Żołędziówka

Przygotowanie

  1. Żołędzie zbieram i obieram z łupin.
    Następnie smażę,studzę i kroję na mniejsze kawałki.

  2. Pokrojone żołędzie wsypuję do garnka,zalewam litrem wrzątku i zostawiam pod przykryciem na około godzinę.

  3. Nalewkę filtruję,dodaje cukier,sodę i cukier waniliowy.
    Wszystko zagotowuję,a następnie pozostawiam do wystygnięcia.

  4. Wlewam spirytus.
    Rozlewam trunek do butelek,szczelnie zamykam i odstawiam w ciemne miejsce na 6 tygodni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń