Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek, który przygotujecie w zaledwie 15 minut (nie licząc czasu pieczenia). Bez zakwasu, wyrastania i zagniatania ciasta. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Gwarantujemy, że będziecie usatysfakcjonowani z rezultatu!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 344
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21853
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 344
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21853
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Wsyp łyżeczkę soli.
Do osobnego naczynia wkrusz świeże drożdże, dodaj cukier. Składniki zalej letnią wodą. Całość wymieszaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj olej. Mieszankę przelej do suchych składników.
Ciasto na chleb wymieszaj łyżką. Następnie przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj.
Chleb wstaw do zimnego piekarnika. Następnie ustaw piekarnik do 180 stopni (grzałka góra-dół). Chleb piecz przez około 70 minut do momentu, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.