Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek, który przygotujecie w zaledwie 15 minut (nie licząc czasu pieczenia). Bez zakwasu, wyrastania i zagniatania ciasta. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Gwarantujemy, że będziecie usatysfakcjonowani z rezultatu!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Wsyp łyżeczkę soli.
Do osobnego naczynia wkrusz świeże drożdże, dodaj cukier. Składniki zalej letnią wodą. Całość wymieszaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj olej. Mieszankę przelej do suchych składników.
Ciasto na chleb wymieszaj łyżką. Następnie przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj.
Chleb wstaw do zimnego piekarnika. Następnie ustaw piekarnik do 180 stopni (grzałka góra-dół). Chleb piecz przez około 70 minut do momentu, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.