Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek, który przygotujecie w zaledwie 15 minut (nie licząc czasu pieczenia). Bez zakwasu, wyrastania i zagniatania ciasta. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Gwarantujemy, że będziecie usatysfakcjonowani z rezultatu!
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 34
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 244
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 246
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 330
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 34
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 244
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 246
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 330
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Wsyp łyżeczkę soli.
Do osobnego naczynia wkrusz świeże drożdże, dodaj cukier. Składniki zalej letnią wodą. Całość wymieszaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj olej. Mieszankę przelej do suchych składników.
Ciasto na chleb wymieszaj łyżką. Następnie przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Powierzchnię wyrównaj.
Chleb wstaw do zimnego piekarnika. Następnie ustaw piekarnik do 180 stopni (grzałka góra-dół). Chleb piecz przez około 70 minut do momentu, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.