Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka, delikatny środek...
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 267
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 275
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3306
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 39
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3633
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 267
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 275
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3306
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 39
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3633
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto umieść w misce i zmiksuj na niskich obrotach przy pomocy końcówek w kształcie haka, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. 2. Ciasto uformuj w kulę, przykryj folią spożywczą i odstaw do podwojenia objętości na około 2 godziny. 3. Wyrośnięte ciasto podziel na 4 równe części. 4. Z każdej uformuj bagietkę około 40 cm długości i umieść na oprószonej mąką specjalnej blaszce do pieczenia bagietek. 5. Przykryj i pozostaw na około 30 minut do napuszenia w temperaturze 25ºC, lub dłużej, powinny mniej więcej podwoić objętość. 6. Ostrym nożem natnij kilkakrotnie. 7. Piecz z parą w najwyższej temperaturze piekarnika - około 250ºC przez około 20 - 25 minut. 8. Wyjmij i wystudź na kratce. 9. Smacznego.