Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć fantastyczna dekoracje stołu .
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 59
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 60
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 40
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2277
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 59
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 60
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 40
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2277
Składniki
Drożdże rozpuścić z cukrem w 5 łyżkach wody ,odstawić na 15 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać do rozczynu mąkę , sól ok. 1 łyżeczkę i 250 ml ciepłej ale nie gorącej wody .Zagnieść na gładkie ciasto, przykryć i odstawić na 30 min.
Ciasto podzielić na 20 części .Z 2 kawałków uformować głowę baranka, z pozostałych zaś zrobić kulki, i uformować tułów baranka.Baranka skropić osolona wodę i posypać ziarnami.Odstawić do wyrośnięcia na 10 min.
Piec 30- 35 min. w temp. 180 st.