Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć fantastyczna dekoracje stołu .
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Drożdże rozpuścić z cukrem w 5 łyżkach wody ,odstawić na 15 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać do rozczynu mąkę , sól ok. 1 łyżeczkę i 250 ml ciepłej ale nie gorącej wody .Zagnieść na gładkie ciasto, przykryć i odstawić na 30 min.
Ciasto podzielić na 20 części .Z 2 kawałków uformować głowę baranka, z pozostałych zaś zrobić kulki, i uformować tułów baranka.Baranka skropić osolona wodę i posypać ziarnami.Odstawić do wyrośnięcia na 10 min.
Piec 30- 35 min. w temp. 180 st.