Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5722
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18278
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5722
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18278
Składniki
Wodę, cukier, olej zagotować i wystudzic
Make, drożdże, jajka, i wystudzoną wodę z olejem i cukrem wrzucić do miski i zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto, wykrawać szklanka kółka, na każde nałożyć dżem i uformować bułeczkę. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonka. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.