Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z kruszonka
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5115
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 584
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5115
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 584
Składniki
Wodę, cukier, olej zagotować i wystudzic
Make, drożdże, jajka, i wystudzoną wodę z olejem i cukrem wrzucić do miski i zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto, wykrawać szklanka kółka, na każde nałożyć dżem i uformować bułeczkę. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonka. Piec na złoty kolor w 180 stopniach.