Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny boczek do chleba z maminego przepisu
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 691
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 133
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 519
Dzisiaj krokiety postne przygotowane z kiszoną kapustą i grzybami suszonymi....
Odsłon: 64
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 145
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 691
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 133
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 519
Dzisiaj krokiety postne przygotowane z kiszoną kapustą i grzybami suszonymi....
Odsłon: 64
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 145
Składniki
Mieszamy ze sobą sól, pieprz, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Boczek myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.
Następnego dnia wkładamy do garnka do pieczenia mięsa i obsmażamy go z obu stron. Wkrawamy cebulkę .
I teraz możemy wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godz. w 170st lub prużyć pod przykryciem na małym gazie, ja wolę taki boczek z gazu:) Należy też pamiętać o tym aby w razie potrzeby od czasu do czasu podlewać wodą. boczek możemy również zrolować, owinąć bawełnianym sznurkiem i upiec jako roladę