Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym idealne na śniadanko, piknik oraz do zabrania w podróż.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1115
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2658
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1115
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2658
Składniki
Do misy przesiej mąkę dodaj sól, cukier , drożdże oraz ciepłe mleko . Wymieszaj dodaj jajko, żółtko, cukier waniliowy oraz masło.Recznie lub za pomocą miksera z hakiem wyrób elastyczne ciasto, przykryj i odstaw na godzinę żeby wyrosło.
Miękkie masło utrzyj z cukrem i cynamonem.
Wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną lekko mąką. Ciasto rozwałkuj w prostokąt i posmaruj nadzieniem cynamonowym.Ciasto zwiń w rulon i pokruj na paski około 2 cm. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.Nastepnie piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.Bułeczki wystudź na kratce.Smacznego.