Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym idealne na śniadanko, piknik oraz do zabrania w podróż.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 45
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 280
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 298
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 358
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 45
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 280
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 298
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 358
Składniki
Do misy przesiej mąkę dodaj sól, cukier , drożdże oraz ciepłe mleko . Wymieszaj dodaj jajko, żółtko, cukier waniliowy oraz masło.Recznie lub za pomocą miksera z hakiem wyrób elastyczne ciasto, przykryj i odstaw na godzinę żeby wyrosło.
Miękkie masło utrzyj z cukrem i cynamonem.
Wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną lekko mąką. Ciasto rozwałkuj w prostokąt i posmaruj nadzieniem cynamonowym.Ciasto zwiń w rulon i pokruj na paski około 2 cm. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.Nastepnie piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.Bułeczki wystudź na kratce.Smacznego.