Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym idealne na śniadanko, piknik oraz do zabrania w podróż.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Składniki
Do misy przesiej mąkę dodaj sól, cukier , drożdże oraz ciepłe mleko . Wymieszaj dodaj jajko, żółtko, cukier waniliowy oraz masło.Recznie lub za pomocą miksera z hakiem wyrób elastyczne ciasto, przykryj i odstaw na godzinę żeby wyrosło.
Miękkie masło utrzyj z cukrem i cynamonem.
Wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną lekko mąką. Ciasto rozwałkuj w prostokąt i posmaruj nadzieniem cynamonowym.Ciasto zwiń w rulon i pokruj na paski około 2 cm. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.Nastepnie piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.Bułeczki wystudź na kratce.Smacznego.