Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym idealne na śniadanko, piknik oraz do zabrania w podróż.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5669
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8892
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7939
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5448
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5669
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8892
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7939
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5448
Składniki
Do misy przesiej mąkę dodaj sól, cukier , drożdże oraz ciepłe mleko . Wymieszaj dodaj jajko, żółtko, cukier waniliowy oraz masło.Recznie lub za pomocą miksera z hakiem wyrób elastyczne ciasto, przykryj i odstaw na godzinę żeby wyrosło.
Miękkie masło utrzyj z cukrem i cynamonem.
Wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną lekko mąką. Ciasto rozwałkuj w prostokąt i posmaruj nadzieniem cynamonowym.Ciasto zwiń w rulon i pokruj na paski około 2 cm. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.Nastepnie piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.Bułeczki wystudź na kratce.Smacznego.