Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki najlepiej smakują z masełkiem i ulubionym dżemem
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8446
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6844
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4673
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327256
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8446
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6844
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4673
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327256
Składniki
Z drożdży, cukru, cukru waniliowego oraz żółtek i połowy szklanki mleka robimy zaczyn, który mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ruszy dodajemy do niego pozostałą część mleka, przesianą mąkę, roztopione masło, szczyptę soli i wyrabiamy gładkie ciasto, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i pieczemy przez 25 minut. SMACZNEGO !!!