Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące bułeczki, bardzo łatwy przepis!
Mleko lekko podgrzewamy , rozpuszczamy w nim drożdże ,dodajemy szczyptę soli i cukru.Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Suche składniki mieszamy ze sobą. Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Do suchych składników wlewamy gotowy zaczyn, wyrabiamy dolewając wodę (letnia przegotowana), na sam koniec wyrabiania dodajemy margarynę. Ciasto jest gotowe gdy się nie klei.Następnie pozostawiamy ciasto do podwojenia swojej objętości w ciepłym miejscu.
Potem ciasto zbijamy, robimy z niego długi wałek i dzielimy na równe części( ja podzieliłam na 12) i formujemy bułeczki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy ok 20min.
Upiekłam dzisiaj bułki zwykłe duże, tym razem pszenno żytnie, polecam, są rów...
Odsłon: 6565
Przepyszne domowe podpłomyki, świetnie pasują do past, humusów, warzyw.
Odsłon: 10481
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 345
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 345
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy , rozpuszczamy w nim drożdże ,dodajemy szczyptę soli i cukru.Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Suche składniki mieszamy ze sobą. Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Do suchych składników wlewamy gotowy zaczyn, wyrabiamy dolewając wodę (letnia przegotowana), na sam koniec wyrabiania dodajemy margarynę. Ciasto jest gotowe gdy się nie klei.Następnie pozostawiamy ciasto do podwojenia swojej objętości w ciepłym miejscu.
Potem ciasto zbijamy, robimy z niego długi wałek i dzielimy na równe części( ja podzieliłam na 12) i formujemy bułeczki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy ok 20min.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 59
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2967