Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące bułeczki, bardzo łatwy przepis!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy , rozpuszczamy w nim drożdże ,dodajemy szczyptę soli i cukru.Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Suche składniki mieszamy ze sobą. Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Do suchych składników wlewamy gotowy zaczyn, wyrabiamy dolewając wodę (letnia przegotowana), na sam koniec wyrabiania dodajemy margarynę. Ciasto jest gotowe gdy się nie klei.Następnie pozostawiamy ciasto do podwojenia swojej objętości w ciepłym miejscu.
Potem ciasto zbijamy, robimy z niego długi wałek i dzielimy na równe części( ja podzieliłam na 12) i formujemy bułeczki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy ok 20min.