Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki ślimaczki- pyszności w sam raz na śniadanie nie tylko na ciepło!
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3835
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 307
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 59
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 304
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 758
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3835
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 307
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 59
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 304
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 758
Składniki
Z połowy mleka, 2 łyżek cukru, drożdży i 2 łyżek mąki pszennej robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z cukrem. Mąkę mieszamy z solą jajkami i wyrośniętymi drożdżami. Wyrabiamy ciasto pod koniec dajemy roztopione letnie masło. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy paseczki i zwijamy je w kształt ślimaka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy do wyrośnięcia. Przed pieczeniem smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.