Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki ślimaczki- pyszności w sam raz na śniadanie nie tylko na ciepło!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17631
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 379
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 931
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7328
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8789
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17631
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 379
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 931
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7328
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8789
Składniki
Z połowy mleka, 2 łyżek cukru, drożdży i 2 łyżek mąki pszennej robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z cukrem. Mąkę mieszamy z solą jajkami i wyrośniętymi drożdżami. Wyrabiamy ciasto pod koniec dajemy roztopione letnie masło. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy paseczki i zwijamy je w kształt ślimaka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy do wyrośnięcia. Przed pieczeniem smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.