Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki ślimaczki- pyszności w sam raz na śniadanie nie tylko na ciepło!
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 131
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2684
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 277
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2633
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 131
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2684
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 277
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2633
Składniki
Z połowy mleka, 2 łyżek cukru, drożdży i 2 łyżek mąki pszennej robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z cukrem. Mąkę mieszamy z solą jajkami i wyrośniętymi drożdżami. Wyrabiamy ciasto pod koniec dajemy roztopione letnie masło. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy paseczki i zwijamy je w kształt ślimaka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy do wyrośnięcia. Przed pieczeniem smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.