Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki ślimaczki- pyszności w sam raz na śniadanie nie tylko na ciepło!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 126
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 126
Składniki
Z połowy mleka, 2 łyżek cukru, drożdży i 2 łyżek mąki pszennej robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z cukrem. Mąkę mieszamy z solą jajkami i wyrośniętymi drożdżami. Wyrabiamy ciasto pod koniec dajemy roztopione letnie masło. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy paseczki i zwijamy je w kształt ślimaka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy do wyrośnięcia. Przed pieczeniem smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.