Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest pyszne. Jeśli nie udaje się zakupić w sklepie takich bułek jakie się chce to najlepiej upiec je samemu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4157
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 644
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17367
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3233
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 200
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4157
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 644
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17367
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3233
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 200
Składniki
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą dodać mleko. Mąkę przesiać dodać sól, drożdże z mlekiem, oliwę i wodę, Dobrze wyrobić ( ok 10 min) Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę podzielić ciasto na części formować bułeczki, pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Posmarować oliwą piec 15 min w 230 st. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą dodać mleko. Mąkę przesiać dodać sól, drożdże z mlekiem, oliwę i wodę, Dobrze wyrobić ( ok 10 min) Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę podzielić ciasto na części formować bułeczki, pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Posmarować oliwą piec 15 min w 230 st. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą