Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest pyszne. Jeśli nie udaje się zakupić w sklepie takich bułek jakie się chce to najlepiej upiec je samemu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8494
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8494
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą dodać mleko. Mąkę przesiać dodać sól, drożdże z mlekiem, oliwę i wodę, Dobrze wyrobić ( ok 10 min) Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę podzielić ciasto na części formować bułeczki, pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Posmarować oliwą piec 15 min w 230 st. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą dodać mleko. Mąkę przesiać dodać sól, drożdże z mlekiem, oliwę i wodę, Dobrze wyrobić ( ok 10 min) Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę podzielić ciasto na części formować bułeczki, pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Posmarować oliwą piec 15 min w 230 st. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą