Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite bułeczki w sam raz aby smacznie rozpocząć dzień
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1209
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 639
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1209
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 639
Składniki
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą następnie dolać letnie mleko. Mąkę przesiać dodać sól i zioła prowansalskie dodać rozpuszczone drożdże z mlekiem, ciepłą wodę i oliwę. Dobrze wyrobić ciasto ok. 10 min. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce ( wstawiam do piekarnika na termoobieg w temp 50 st.) Następnie Wyrobić jeszcze chwilkę, podzielić ciasto na części formować bułeczki wyłożyć na blachę posypaną mąką. Pozostawić na 20 min do wyrośnięcia. Masło rozpuścić dodać przeciśnięty czosnek , zioła prowansalskie i szczyptę soli. Posmarować bułki. Piec 15-20 min w 180 st.
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą następnie dolać letnie mleko. Mąkę przesiać dodać sól i zioła prowansalskie dodać rozpuszczone drożdże z mlekiem, ciepłą wodę i oliwę. Dobrze wyrobić ciasto ok. 10 min. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce ( wstawiam do piekarnika na termoobieg w temp 50 st.) Następnie Wyrobić jeszcze chwilkę, podzielić ciasto na części formować bułeczki wyłożyć na blachę posypaną mąką. Pozostawić na 20 min do wyrośnięcia. Masło rozpuścić dodać przeciśnięty czosnek , zioła prowansalskie i szczyptę soli. Posmarować bułki. Piec 15-20 min w 180 st.