Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite bułeczki w sam raz aby smacznie rozpocząć dzień
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3228
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2343
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3228
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2343
Składniki
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą następnie dolać letnie mleko. Mąkę przesiać dodać sól i zioła prowansalskie dodać rozpuszczone drożdże z mlekiem, ciepłą wodę i oliwę. Dobrze wyrobić ciasto ok. 10 min. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce ( wstawiam do piekarnika na termoobieg w temp 50 st.) Następnie Wyrobić jeszcze chwilkę, podzielić ciasto na części formować bułeczki wyłożyć na blachę posypaną mąką. Pozostawić na 20 min do wyrośnięcia. Masło rozpuścić dodać przeciśnięty czosnek , zioła prowansalskie i szczyptę soli. Posmarować bułki. Piec 15-20 min w 180 st.
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą następnie dolać letnie mleko. Mąkę przesiać dodać sól i zioła prowansalskie dodać rozpuszczone drożdże z mlekiem, ciepłą wodę i oliwę. Dobrze wyrobić ciasto ok. 10 min. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce ( wstawiam do piekarnika na termoobieg w temp 50 st.) Następnie Wyrobić jeszcze chwilkę, podzielić ciasto na części formować bułeczki wyłożyć na blachę posypaną mąką. Pozostawić na 20 min do wyrośnięcia. Masło rozpuścić dodać przeciśnięty czosnek , zioła prowansalskie i szczyptę soli. Posmarować bułki. Piec 15-20 min w 180 st.