Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfiturę można zastąpić marmoladą, albo świeżymi owocami obsypanymi cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi ok.15-16 bułeczek.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 8560
Domowy sok z jeżyn nie ma sobie równych. Jego regularne spożywanie zwiększy n...
Odsłon: 2177
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 772
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 228
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 798
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 772
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 228
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 798
Składniki
Mleko lekko podgrzać . Wymieszać z drożdżami ,1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki. Odstawić na 20 min, aż rozczyn wyrośnie.
Żółtka zmiksować z resztą cukru. Jedno żółtko zostawić do wysmarowania . Dodać mąkę, rozpuszczone i ostudzone masło oraz rozczyn z drożdży. Wyrobić ciasto podsypując mąką. Odstawić na ok. 20 min.
Ciasto rozwałkować na grubość 1 - 1,5 cm. Z ciasta wyciąć kółka od szklanki, a w nich odcisnąć mniejsze np. kieliszka.
Bzegi ciasta wysmarować żółtkiem. Do środka nałożyć konfiturę. Piec ok.15 min w temp.180 stopni.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z keksówki
Pieczywo
Chleb Ezechiela
Pieczywo
Chleb pszenny na drożdżach.
Pieczywo
Bułeczki śniadaniowe
Chleb z keksówki
Moja babcia często piekła domowy chleb i bułki. Ten przepis podpatrzyłam u ni...
Odsłon: 211
Chleb Ezechiela
Chleb esseński inaczej zwany chlebem Ezechiela to niezwykle zdrowy wypiek. Sp...
Odsłon: 5327