Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki, które pokochają wielbiciele parówek i żółtego sera, dodatkowo posypane siemieniem lnianym dają bardzo smaczny efekt.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 265
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4983
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4848
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 527
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 265
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4983
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4848
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 527
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wycinamy dowolnej wielkości kółeczka.
Farsz: parówki i ser kroimy w kostkę, dodajemy czerwoną paprykę w proszku, oregano suszone i około 2 łyżki ketchupu, wszystko razem mieszamy. Na powycinane kółeczka dajemy odpowiednia ilość farszu.
Formujemy bułeczki i układamy na formie do pieczenia wysmarowanej tłuszczem.
Bułeczki smarujemy rozbitym żółtkiem i posypujemy siemieniem lnianym.
Pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.