Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z nadzieniem ;)
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4803
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4752
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44652
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 319
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4803
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4752
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44652
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 319
Składniki
Mleko podgrzewamy, dodajemy cukier, drożdże i rozcieramy. Rozczyn odstawiamy na 15 minut. Masło roztapiamy. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozczyn, jajka i większość roztopionego masła (zostawiamy około 2 łyżki). Ciasto zagniatamy, pod koniec polewamy je pozostałym masłem i jeszcze raz zagniatamy. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Gdy ciasto już podrośnie, formujemy bułeczki. Najlepiej podzielić ciasto na kulki i rozpłaszczać je na grubość około 0.5 cm. Na środku układamy pralinkę lub 2 kostki czekolady i dokładnie sklejamy ciasto. Uformowane bułeczki układamy na papierze do pieczenia. Drożdżówki pieczemy około 15 minut w 180°C. Smacznego! ;)