Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie i zawsze się udaje.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29239
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29239
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Składniki
Wykonanie: Zarobić rozczyn z drożdży, postawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn, utłuczone ziemniaki, posolić do smaku i zarobić ciasto z letnią wodą lub mlekiem. Dokładnie wyrobić ciasto, dodać czarnuszkę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć do przygotowanej formy i pozostawić powtórnie do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu posmarować letnią wodą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu odkroić od brzegów formy i pozostawić aż ciasto ostygnie. Ciasto z ziemniakami czerstwieje powoli.