Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie i zawsze się udaje.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1417
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 344
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1417
Składniki
Wykonanie: Zarobić rozczyn z drożdży, postawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn, utłuczone ziemniaki, posolić do smaku i zarobić ciasto z letnią wodą lub mlekiem. Dokładnie wyrobić ciasto, dodać czarnuszkę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć do przygotowanej formy i pozostawić powtórnie do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu posmarować letnią wodą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu odkroić od brzegów formy i pozostawić aż ciasto ostygnie. Ciasto z ziemniakami czerstwieje powoli.