Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie i zawsze się udaje.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Wykonanie: Zarobić rozczyn z drożdży, postawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn, utłuczone ziemniaki, posolić do smaku i zarobić ciasto z letnią wodą lub mlekiem. Dokładnie wyrobić ciasto, dodać czarnuszkę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć do przygotowanej formy i pozostawić powtórnie do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu posmarować letnią wodą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu odkroić od brzegów formy i pozostawić aż ciasto ostygnie. Ciasto z ziemniakami czerstwieje powoli.