Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ważna rada - ciasto ugniatać około 15-20 minut
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1108
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 290
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1108
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 290
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, zalać ciepłym mlekiem i wymieszać z ok. 6-8 łyżkami mąki. Rozczyn pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Rozpuścić masło na małym ogniu. Do rozczynu dodać mąke, sól, resztę cukru,mąkę krupczatkę, wbić jajka, wlać stopione przestudzone masło i dokładnie wyrobić. Ciasto należy pozostawić pod przykryciem aż podwoi swoją objętość, zagnieść je lekko i odcinac kawalki ciasta równej wielkosci, formujac z nich okrągle maślane bułeczki. Nastepnie ulozyc na natluszczonym papierze do pieczenia, posmarowac rozbełtanym jajkiem i posypać makiem. Zostawić do podrośnięcia.Piec w temp. 200 stopni 20-30 minut aż bułeczki będą rumiane.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chałka wegańska
Pieczywo
Chleb drożdżowy na coli
Pieczywo
Babeczki pełnoziarniste z białą kiełbasą z nutą chrzanową
Pieczywo
Biała kiełbasa w chlebie
Chałka wegańska
Przepis na moje chałki weganom w szczególności dedykuję, ale każdego ich smak...
Odsłon: 27
Chleb drożdżowy na coli
Mam dla was kolejny wymyślony prze ze mnie przepis na chleb z dodatkiem coli...
Odsłon: 27