Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe bułeczki i szybko się je robi.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28659
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2184
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28659
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2184
Składniki
W szklance ciepłej wody rozpuścić drożdże oraz cukier.Mąkę przesiać,dodać sól,rozpuszczone drożdże oraz ziarna.Wszystko wymieszać dodając olej.Mieszać,wyrabiać parę minut.Z powstałego ciasta uformować bułeczki,ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie posmarować każdą bułkę wodą i posypać którymś z ziaren (u mnie czarny sezam). Pozostawić do wyrośnięcia ok 30 min. w ciepłym miejscu.Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st i piec 20-25 min
W szklance ciepłej wody rozpuścić drożdże oraz cukier.Mąkę przesiać,dodać sól,rozpuszczone drożdże oraz ziarna.Wszystko wymieszać dodając olej.Mieszać,wyrabiać parę minut.Z powstałego ciasta uformować bułeczki,ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie posmarować każdą bułkę wodą i posypać którymś z ziaren (u mnie czarny sezam). Pozostawić do wyrośnięcia ok 30 min. w ciepłym miejscu.Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st i piec 20-25 min