Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne bułeczki na śniadanie.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5007
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4855
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44933
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5007
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4855
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44933
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z jedną łyżką cukru, 2 łyżkami mleka i odstawić w ciepłe miejsce. Mąkę wsypać do miski, wbić jajko, wlać mleko, resztę cukru i sól. Wymieszać z rozczynem, wyrobić dokładnie ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozłożyć liście kapusty, na nich nałożyć łyżką ciasto, rozłożyć równomiernie i przykryć drugim liściem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15-20 minut. Po upieczeniu usunąć liście i skropić bułeczki roztopionym masłem wymieszany z cukrem waniliowym.