Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne bułeczki na śniadanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113270
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 700
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1226
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 776
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113270
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 700
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1226
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 776
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z jedną łyżką cukru, 2 łyżkami mleka i odstawić w ciepłe miejsce. Mąkę wsypać do miski, wbić jajko, wlać mleko, resztę cukru i sól. Wymieszać z rozczynem, wyrobić dokładnie ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozłożyć liście kapusty, na nich nałożyć łyżką ciasto, rozłożyć równomiernie i przykryć drugim liściem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15-20 minut. Po upieczeniu usunąć liście i skropić bułeczki roztopionym masłem wymieszany z cukrem waniliowym.