Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, sycące nadziewane bułki. pyszna kolacja lub przekąska. polecam
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Farsz: Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki. Zeszklić na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do niej szynkę pokrojoną w kostkę i chwilkę podsmażyć przyprawiając do smaku. Zestawić z palnika, dodać pieczarki i starty na duzych oczkach tarki ser. Wymieszać. Bułki: Z drożdży, 1 łyżeczki mąki, 2 łyżeczek letniego mleka i 1/2 łyżeczki cukru zrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników wymieszać ze sobą dodając na koniec drożdże, zioła prowansalskie i bazylię. Połączyć ze sobą i zagnieść jednolite ciasto. Pozostawić na ok. 1 godz. do podwojenia objętości (miskę z ciastem wstawiam do drugiej większej z ciepłą wodą). Z ciasta odrywać po dużej łyżce, rozwałkować delikatnie, nałożyć na środek farsz i uformować w podłużną bułkę. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić na ok. 10 min. do wyrośnięcia. Posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni do zrumienienia.
Smacznego :-)