Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, sycące nadziewane bułki. pyszna kolacja lub przekąska. polecam
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424029
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424029
Składniki
Farsz: Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki. Zeszklić na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do niej szynkę pokrojoną w kostkę i chwilkę podsmażyć przyprawiając do smaku. Zestawić z palnika, dodać pieczarki i starty na duzych oczkach tarki ser. Wymieszać. Bułki: Z drożdży, 1 łyżeczki mąki, 2 łyżeczek letniego mleka i 1/2 łyżeczki cukru zrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników wymieszać ze sobą dodając na koniec drożdże, zioła prowansalskie i bazylię. Połączyć ze sobą i zagnieść jednolite ciasto. Pozostawić na ok. 1 godz. do podwojenia objętości (miskę z ciastem wstawiam do drugiej większej z ciepłą wodą). Z ciasta odrywać po dużej łyżce, rozwałkować delikatnie, nałożyć na środek farsz i uformować w podłużną bułkę. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić na ok. 10 min. do wyrośnięcia. Posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni do zrumienienia.
Smacznego :-)