Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, sycące nadziewane bułki. pyszna kolacja lub przekąska. polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36967
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36967
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Farsz: Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki. Zeszklić na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do niej szynkę pokrojoną w kostkę i chwilkę podsmażyć przyprawiając do smaku. Zestawić z palnika, dodać pieczarki i starty na duzych oczkach tarki ser. Wymieszać. Bułki: Z drożdży, 1 łyżeczki mąki, 2 łyżeczek letniego mleka i 1/2 łyżeczki cukru zrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników wymieszać ze sobą dodając na koniec drożdże, zioła prowansalskie i bazylię. Połączyć ze sobą i zagnieść jednolite ciasto. Pozostawić na ok. 1 godz. do podwojenia objętości (miskę z ciastem wstawiam do drugiej większej z ciepłą wodą). Z ciasta odrywać po dużej łyżce, rozwałkować delikatnie, nałożyć na środek farsz i uformować w podłużną bułkę. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić na ok. 10 min. do wyrośnięcia. Posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni do zrumienienia.
Smacznego :-)