Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak braknie pieczywa, to trzeba się ratować, dlatego dzielę się przepisem na te zdrowe bułeczki orkiszowe, bo roboty przy nich prawie wcale.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 548
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 200
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 363
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5121
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 207
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 548
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 200
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 363
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5121
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 207
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru. Pozostałe składniki włożyć do miski, wlać zaczyn drożdżowy i wyrobić elastyczne ciasto. W razie konieczności podsypać mąka lub dodać odrobinę mleka. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić i podzielić na 12 równych kawałków. Uformować bułki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Naciąć, oprószyć mąką i zostawić do wyrośnięcia na ok. 15-20 minut. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni góra-dół na 20 minut do zrumienienia. Polecam, bo bułeczki są delikatne w smaku i bardzo smaczne. SMACZNEGO!!!