Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne bułki idealne na śniadanie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 996
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 869
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12656
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 996
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 869
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12656
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku i wymieszać z pozostałymi składnikami, wyrobić gładkie, elastyczne ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1,5 godziny
Ciasto wyciągnąć z miski i jeszcze przez chwilę wyrabiać, uformować długi wałek i podzielić na 12 części. Z każdej części zrobić kulkę, którą z góry delikatnie spłaszczyć. Wszystkie bułki poukładać na blachę i odstawić jeszcze do wyrośnięcia na około 30 min
Piec w temp. 200 stopni przez około 15 do 20 min.